Menu Sluiten

Fried rice (Thema: Valentijnsmenu)

  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte winterpeen
  • klein blikje doperwten
  • peper, zout en/of andere kruiden

  1. Kook de rijst in 10 à 12 minuten gaar en giet de rijst af. Laat de rijst nu rustig afkoelen. 
  2. Snipper ondertussen de ui fijn.
  3. Snij de bosui in kleine ringetjes en hak of pers 1 teentje knoflook fijn.
  4. Schil de winterpeen en rasp deze fijn, maar niet te fijn.
  5. Laat de doperwten zo nodig uitlekken.
  6. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook even kort aan.
  7. Bak vervolgens de rijst gedurende 5 minuten (Blijf roeren met een pollepel).
  8. Doe vervolgens de wortel, lente ui en de doperwtjes erbij en verwarm alles goed door.
  9. Maak het geheel eventueel op smaak met peper en zout.
Posted in 2017-02-11 (februari), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *