Menu Sluiten

Aardappelsalade (Thema: Zomerse salades)

  • water
  • 3 eieren
  • 1 kilo aardappels
  • 1 klein potje zilveruitjes
  • 1 klein potje augurken
  • 1 ui
  • lente-ui (= bosui)
  • 200 gram spekreepjes
  • mayonaise

  1. Zet een grote pan met water op en breng deze aan de kook. 
  2. Doe de eieren in een pan met koud water en breng deze aan de kook.
  3. Kook ze ongeveer 5 à 6 minuten.
  4. Spoel de eieren met koud water af en laat ze ongeveer 5 minuten staan.
  5. Haal de eieren door de eiersnijder of snijd ze in kleine blokjes.
  6. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  7. Doe de blokjes aardappel in het kokende water en kook ze in ongeveer 5 à 6 minuten gaar. Proef desnoods een blokje om te kijken of ze niet al gaar zijn.
  8. Spoel de aardappelblokjes af met ruim koud water.
  9. Laat de zilveruitjes en augurken uitlekken. Vang het vocht van de augurken en zilveruitjes op.
  10. Snijd de ui, lente-ui en augurken in kleine blokjes.
  11. Bak de spekjes bruin en laat ze afkoelen in de pan.
  12. Maak van de mayonaise en een beetje zuur van de augurken een dikke dressing.
  13. Voeg er een beetje kerriepoeder aan toe.
  14. Laat de koud gespoelde aardappelblokjes goed uitlekken en doe ze in een bak.
  15. Meng de augurk, zilveruitjes, lente-ui en de eieren er doorheen.
  16. Voeg daarna de mayonaisedressing er beetje bij beetje doorheen en zorg dat het niet te nat wordt.
  17. Indien er vegetariërs mee-eten, schept u nu eerst een deel van aardappelsalade voor hen uit de grote bak in een ander bakje.
  18. Meng als laatste de gebakken spekjes door de grote bak aardappelsalade.
Posted in 2017-07-08 (juli), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *