- water
- 3 eieren
- 1 kilo aardappels
- 1 klein potje zilveruitjes
- 1 klein potje augurken
- 1 ui
- lente-ui (= bosui)
- 200 gram spekreepjes
- mayonaise
- Zet een grote pan met water op en breng deze aan de kook.
- Doe de eieren in een pan met koud water en breng deze aan de kook.
- Kook ze ongeveer 5 à 6 minuten.
- Spoel de eieren met koud water af en laat ze ongeveer 5 minuten staan.
- Haal de eieren door de eiersnijder of snijd ze in kleine blokjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe de blokjes aardappel in het kokende water en kook ze in ongeveer 5 à 6 minuten gaar. Proef desnoods een blokje om te kijken of ze niet al gaar zijn.
- Spoel de aardappelblokjes af met ruim koud water.
- Laat de zilveruitjes en augurken uitlekken. Vang het vocht van de augurken en zilveruitjes op.
- Snijd de ui, lente-ui en augurken in kleine blokjes.
- Bak de spekjes bruin en laat ze afkoelen in de pan.
- Maak van de mayonaise en een beetje zuur van de augurken een dikke dressing.
- Voeg er een beetje kerriepoeder aan toe.
- Laat de koud gespoelde aardappelblokjes goed uitlekken en doe ze in een bak.
- Meng de augurk, zilveruitjes, lente-ui en de eieren er doorheen.
- Voeg daarna de mayonaisedressing er beetje bij beetje doorheen en zorg dat het niet te nat wordt.
- Indien er vegetariërs mee-eten, schept u nu eerst een deel van aardappelsalade voor hen uit de grote bak in een ander bakje.
- Meng als laatste de gebakken spekjes door de grote bak aardappelsalade.
Deze pagina delen? Kopieer de URL of klik op een van onderstaande knoppen om het te delen via e-mail of socials: