Menu Sluiten

11 soorten toppings (Thema: Pannenkoeken met diverse toppings)

Toppings voor op pannenkoeken.


  • 1 liter melk
  • 1 pakje slagroom
  • chocolade
  • roomboter
  • appels
  • citroensap
  • rozijnen
  • suiker, honing en/of kaneel
  • bosvruchten (frambozen, bramen en blauwe bessen)
  • 2 eetlepels suiker of rietsuiker
  • bananen
  • spek
  • uien
  • slagroom
  • geraspte kaas
  • poedersuiker
  • stroop

1) Chocoladesaus:

  1. Doe 1 liter melk en 1 pakje slagroom in een pan en breng dit al roerend aan de kook.
  2. Haal het van het vuur.
  3. Smelt de chocolade in een kom die boven op een pan met heet water staat.
  4. De chocolade in kleine stukken beetje bij beetje toevoegen.
  5. Roer alles glad.
  6. Giet de warme melk/room er beetje bij beetje bij tot de gewenste dikte en roer alles goed door elkaar tot dat alles mooi glad is.
  7. Roer er als laatst wat stukjes roomboter door heen voor de glans.

2) Warme appeltjes met rozijnen:

  1. Snijd de appels in kleine blokjes en doe deze in een kom.
  2. Doe er wat citroensap doorheen tegen het verkleuren.
  3. Bak de appeltjes kort in roomboter en voeg de rozijnen eraan toe.
  4. Maak op smaak met eventueel suiker, honing en/of kaneel.

3) Warme bosvruchten:

  1. Bak de bosvruchten (frambozen, bramen en blauwe bessen) kort aan in een pan.
  2. Strooi er 2 eetlepels suiker of rietsuiker door.

4) Aardbeien:

  1. Verwijder het kroontje en snijd de aardbeien door de helft.

5) Banaan:

  1. Schil de bananen en snijd ze in dunnen plakjes.
  2. Strooi er wat citroensap overheen tegen het verkleuren.

6) Spek:

  1. Bak de spek in bruin in een pan. 

7) Uien:

  1. Snijd de uien in halve ringen en bak deze lichtbruin aan.

8) Slagroom:

  1. Klop de slagroom tot de gewenste dikte.

9) Geraspte kaas:

  1. Geen bereiding nodig.

10) Poedersuiker:

  1. Geen bereiding nodig.

11) Stroop:

  1. Geen bereiding nodig.
Posted in 2017-06-03 (juni), Recepten 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *