Menu Sluiten

Witlof met ham en kaas (Thema: Kerstmenu)

  • water
  • 4 stronken witlof
  • ham
  • geraspte kaas

  1. Pan met ruim water aan de kook brengen.
  2. Als het water kookt, de witlof in de pan doen.
  3. Kook de witlof ongeveer 6 à 7 minuten (afhankelijk van de grootte).
  4. Spoel ze vervolgens een paar minuten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  5. Halveer de witlof en haal de kern eruit.
  6. Doe om elke helft witlof een plakje ham en leg ze in een ovenschaal.
  7. Strooi er vervolgens geraspte kaas over heen en laat het in de oven bruin worden (4 à 5 minuten). De tijd kan afwijken dus kijk zo nu en dan of de kaas bruin is geworden.
Posted in 2016-12-24 (december), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *