Menu Sluiten

Witlof- en radicchio-salade (Thema: Herfstmenu)

  • witlof
  • radicchio/roodlof
  • appel
  • mandarijntjes
  • citroen-/limoen-sap
  • gorgonzola
  • olijfolie
  • sinaasappelsap
  • mosterd
  • peper en zout
  • gedopte walnoten

  1. Halveer de witlof en radicchio en haal de harde kern eruit.
  2. Snijd ze vervolgens in grove stukken.
  3. Schil de appels en mandarijntjes en snijd deze in blokjes.
  4. Giet wat sap van een limoen of citroen eroverheen.
  5. Snijd of rasp de gorgonzola fijn.
  6. Maak van de olijfolie, sinaasappelsap en mosterd een dressing en maak deze op smaak met peper en zout.
  7. Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar met daarbij de dressing.
  8. Voeg als laatste de walnoten en de gorgonzola erbij.
Posted in 2016-10-15 (oktober), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *