Menu Sluiten

Waldorfsalade (Thema: Kerstmenu)

  • 1 bos bleekselderij
  • 100 gram witte + 100 gram rode druiven, gehalveerd
  • 1 mandarijn
  • 1/5 kilo gemengde sla
  • 2 appels (ongeschild)
  • citroensap
  • 100 gram walnoten

Dressing

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepel mayonaise
  • citroensap
  • 1/5 theelepel mosterd
  • scheutje olijfolie

  1. De bleekselderij wassen eventueel schillen en in kleine dunne stukjes snijden.
  2. De druiven en mandarijnpartjes halveren.
  3. Dit alles in een grote kom doen en mengen met de sla erbij.
  4. De appels in dunne schijfjes snijden. Niet schillen!!!!!
  5. Deze besprenkelen met wat citroensap tegen het verkleuren.
  6. De appelschijfjes vervolgens ook door de sla heen mengen.
  7. De ingrediënten voor de dressing in een kommetje doen en glad roeren met een garde. 
  8. De sla in een grote kom doen en bestrooien met gehakte walnoten.
  9. De dressing apart serveren.
Posted in 2016-12-24 (december), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *