Menu Sluiten

Vruchtensorbet met stoofpeertjes en slagroom (Thema: Kerstmenu)

  • 2 stoofperen
  • vruchtenwijn
  • vanillestokje
  • kaneelstokje
  • suiker
  • 1/4 galiameloen
  • 100 gram blauwe druiven
  • 1 schijfje ananas
  • (evt. mandarijntjes of appel)
  • ijs
  • slagroom (geklopt)

  1. De peertjes schillen en in een pannetje doen met daarin de vruchtenwijn, vanillestokje en een pijpje kaneel en wellicht wat suiker.
  2. Dit aan de kook brengen en vervolgens laag zetten en lekker laten stoven.
  3. De meloen schillen en in kleine dobbelsteentjes snijden.
  4. De druiven halveren en de ananas ook in kleine dobbelsteentjes snijden.
  5. Als er over is ook eventueel mandarijntjes of appel er door heen doen.
  6. Dit alles in een kom doen.
  7. Vul een glas met een eetlepel vruchtjes.
  8. Vervolgens schep je er 1 of 2 bolletjes ijs op.
  9. Spuit een rozetje slagroom er boven op en garneer het af met partjes stoofpeertjes.
Posted in 2016-12-24 (december), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *