Menu Sluiten

Kipcocktail (Thema: Kerstmenu)

  • 1,5 liter water
  • 1/2 kippen-/groente-bouillontablet
  • 600 gram kipfilet
  • 2 ananasschijven
  • 2 zoetzure appels
  • 1 mandarijn
  • citroensap
  • ijsbergsla
  • zout en peper
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels ketchup

  1. Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en leg de kip hierin.
  2. Opnieuw aan de kook brengen en dit in 15 à 20 minuten gaar koken.
  3. De kip er uit halen en laten afkoelen (in koelkast).
  4. De ananas in kleine dobbelsteentjes snijden.
  5. De appels ook schillen en ook deze in kleine dobbelsteentjes snijden.
  6. Dit ook met de mandarijn doen.
  7. Doe alles in een kom en sprenkel wat citroensap er over heen tegen het verkleuren.
  8. Als de kip goed is afgekoeld deze ook in kleine blokjes snijden en in de kom bij de rest doen en door elkaar mengen.
  9. IJsbergsla fijn snijden en ook in de kom doen.
  10. Dit alles goed door elkaar mengen en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
  11. Doe de mayonaise en de ketchup in een kommetje om cocktailsaus te maken en roer dit goed door elkaar. Eventueel ietsjes water erbij doen om het wat dunner te maken.
  12. De kipmassa in een cocktailglas of bakje doen en daarover een beetje van de gemaakte cocktailsaus.
  13. Garneren met een partje mandarijn.
Posted in 2016-12-24 (december), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *