- 1,5 liter water
- 1/2 kippen-/groente-bouillontablet
- 600 gram kipfilet
- 2 ananasschijven
- 2 zoetzure appels
- 1 mandarijn
- citroensap
- ijsbergsla
- zout en peper
- 5 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels ketchup
- Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en leg de kip hierin.
- Opnieuw aan de kook brengen en dit in 15 à 20 minuten gaar koken.
- De kip er uit halen en laten afkoelen (in koelkast).
- De ananas in kleine dobbelsteentjes snijden.
- De appels ook schillen en ook deze in kleine dobbelsteentjes snijden.
- Dit ook met de mandarijn doen.
- Doe alles in een kom en sprenkel wat citroensap er over heen tegen het verkleuren.
- Als de kip goed is afgekoeld deze ook in kleine blokjes snijden en in de kom bij de rest doen en door elkaar mengen.
- IJsbergsla fijn snijden en ook in de kom doen.
- Dit alles goed door elkaar mengen en eventueel op smaak brengen met peper en zout.
- Doe de mayonaise en de ketchup in een kommetje om cocktailsaus te maken en roer dit goed door elkaar. Eventueel ietsjes water erbij doen om het wat dunner te maken.
- De kipmassa in een cocktailglas of bakje doen en daarover een beetje van de gemaakte cocktailsaus.
- Garneren met een partje mandarijn.
Deze pagina delen? Kopieer de URL of klik op een van onderstaande knoppen om het te delen via e-mail of socials: