Menu Sluiten

Herfstschotel met ‘tamme kastanjes’ (Thema: Herfstmenu)

  • gedroogde pruimen
  • gedroogde abrikozen
  • warm water
  • tamme kastanjes
  • pompoen
  • moesappels
  • uien
  • olijfolie
  • peper en zout
  • gemberpoeder
  • knoflookpoeder
  • gemengde noten
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten

  1. Leg de gedroogde pruimen en abrikozen in een kom met warm water en laat ze een half uur weken.
  2. Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze ongeveer 15 minuten.
  3. Laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
  4. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Maak de appels en de uien schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Verhit in een grote pan wat olijfolie en fruit de uien en appels ongeveer twee minuten aan.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe, samen met de gember- en knoflookpoeder en laat het weer twee minuten bakken.
  8. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, samen met vier eetlepels weekvocht van de gedroogde vruchten.
  9. Roer alles goed door en laat de herfstschotel met het deksel op de pan ongeveer een half uurtje stoven.
Posted in 2016-10-15 (oktober), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *