Menu Sluiten

Duitse biefstuk met rode uiensaus (Thema: Kerstmenu)

  • 1 kg gehakt
  • peper/zout
  • diverse kruiden
  • 3 rode uien
  • olijfolie of boter
  • 0,5 liter water
  • aardappelzetmeel

  1. Het gehakt op smaak brengen met peper en zout en eventueel andere kruiden.
  2. Met de ijsschep ballen uitsteken en draaien.
  3. Verhit een pan en bak de ballen gaar.
  4. Druk de ballen iets plat zoals een tartaar.
  5. Schil de uien en halveer deze. Snij ze in halve ringen.
  6. Bak de uien in een goed verhitte pan even kort aan.
  7. Doe er water bij en laat het kort sudderen.
  8. Breng het op smaak met peper en zout.
  9. De saus binden met een mengsel van koud water en aardappelzetmeel.
Posted in 2016-12-24 (december), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *