Menu Sluiten

Aardappelkoeken (Thema: Kerstmenu)

  • 1 grote ui
  • 1,5 kg aardappels
  • 1 ei
  • 2 à 3 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • zonnebloemolie of olijfolie

  1. Schil de ui.
  2. Schil de aardappels en spoel deze goed af en dep ze goed droog.
  3. Rasp de aardappels en ui met een middelgrote rasp.
  4. De aardappels laten behoorlijk wat vocht los, giet daarom het meeste vocht uit de kom zodat de koeken lekker krokant worden tijdens het bakken.
  5. Voeg de ei en de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout,
  7. Doe voldoende olie in de pan en laat het goed heet worden.
  8. Schep met een lepel het aardappelmengsel in de pan en druk deze vervolgens plat.
  9. Bak de koeken goudbruin en schep ze vervolgens uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Posted in 2016-12-24 (december), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *