Menu Sluiten

Aardappel-preischotel met rundergehakt (Thema: Herfstmenu)

  • aardappels
  • water
  • rundergehakt
  • kruiden
  • prei
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • melk
  • nootmuskaat
  • geraspte kaas

  1. Aardappels schillen en wassen en vervolgens in vieren snijden.
  2. Deze in ruim kokend water gaar koken.
  3. Ondertussen het gehakt rullen en op smaak brengen met kruiden.
  4. De prei in dunnen halve ringen snijden en goed wassen.
  5. De prei vervolgens kort aanzetten in een pan en op smaak brengen met kerriepoeder, peper en zout.
  6. Van de gekookte aardappels puree maken met de melk en op smaak brengen met nootmuskaat.
  7. Vet de ovenschaal dun in en doe er een laagje aardappel puree in.
  8. Gevolgd door een laag prei en gehakt.
  9. Strooi als laatste de geraspte kaas eroverheen.
  10. Doe de schaal in de oven en bak deze tot dat de kaas goud bruin is gekleurd.
Posted in 2016-10-15 (oktober), Recepten 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *