Menu Sluiten

Nieuws

Hieronder vindt u een kleine selectie nieuwsberichten.
Op https://www.facebook.com/pg/BuurtkeukenDeLaar/posts/ zijn meer berichten te lezen.

21 mei 2021

Door de corona-pandemie kon er vanaf maart 2020 helaas geen reguliere Buurtkeuken plaatsvinden.
Maar wat doe je als er een vraag vanuit de gemeente Arnhem komt om daar waar mogelijk, te helpen? Dan steek je de koppen bij elkaar en besluit je als Buurtkeuken De Laar aan te bieden om te koken. Want ja, we hebben een prachtig kooklokaal en alle kookgerei om voor meer mensen te koken. Marian, Marianne en Marieke hebben diverse keren gekookt voor mensen uit de wijk die het deze periode extra hard nodig hebben.

Op onze Facebook-pagina zijn foto’s en sfeerverslagen te zien:
• 11 april 2020: FB-post 1, FB-post 2.
• 18 april 2020: FB-post 1, FB-post 2.
• 25 april 2020: FB-post.
• 2 mei 2020: FB-post 1, FB-post 2.
• 17 februari 2021: FB-post 1, FB-post 2, FB-post 3.
• 28 februari 2021: FB-post.
• 20 maart 2021: FB-post 1, FB-post 2, FB-post 3, FB-post 4.
• 10 april 2021: FB-post 1, FB-post 2, FB-post 3.
• 1 mei 2021: FB-post 1, FB-post 2, FB-post 3.

Dit was niet mogelijk zonder hulp van Gemeente Arnhem (budget), Team Leefomgeving (voor het initiëren, het meedenken en budget), het Sociaal Wijkteam (voor het aanleveren van de namen en adressen van de mensen voor wie wij dit met veel liefde doen), Brede School de Laar West (voor de locatie), een schenking van Annechien Vroom namens Univé Stad en Land, diverse vrijwilligers voor het halen van boodschappen (Dianne, Ashley, Sander, Deborah en Pascal) en het rondbrengen/bezorgen (Dianne, Ashley, Sanne, Pascal, Fatima, Lotte, Motion Centrum Voor Jongeren, Susan met zoon en Natasja) en Van den Brink Keurslager voor het doneren van de bakjes waarin het eten rondgebracht wordt.

3 februari 2018

“Buurtkeuken De Laar #Arnhem is een hartverwarmend wijkinitiatief om mensen met elkaar in contact te brengen door samen te koken, te eten, en op te ruimen. Of u nu jong of oud bent, uit de Laar komt of ergens anders woont; iedereen is welkom. Er wordt lekker en gezond gekookt, maar de gezelligheid is eigenlijk nog veel belangrijker. Vier enthousiaste vrijwilligers, Marieke, Juan, Marian en Marianne zorgen er 8 keer per jaar voor dat er een menu is samengesteld en de inkopen zijn gedaan. Ik was uitgenodigd om vanavond mee te koken. We maakten onder andere deze spruitjes-veldslastamppot en rodekoolstamppot en een home made kaassoufflee. Het was heerlijk en vooral ontzettend gezellig!”
Burgemeester Ahmed Marcouch (Facebook-bericht)

11 januari 2017

Buurtkeuken De Laar en de Nieuwjaarswandeling

Wilt u een lekkere wandeling maken, buurtbewoners een mooi 2017 wensen en nieuwe contacten leggen? Dan is de Nieuwjaarswandeling vast iets voor u. Er zijn meerdere tussenstops tijdens de wandeling en bij één van die stops zorgt Buurtkeuken De Laar voor een kleine versnapering. 
U hoeft zich niet op te geven, u kunt gewoon aansluiten bij het startpunt. Veel wandelplezier!

12 november 2016

Op zaterdag 12 november was de Dag van de Mantelzorg. Buurtkeuken de Laar was gevraagd om de lunch te verzorgen voor de mantelzorgers uit de wijk en aangrenzende wijken. Dit vond plaats bij Siza aan de Lieshoutstraat. Volgend voorjaar (2017) gaan ze een kruidentuintje aanleggen waar wij van de Buurtkeuken gebruik van mogen maken. We zoeken nog vrijwilligers om af en toe mee te helpen met het tuintje. Mail ons voor meer informatie buurtkeukendelaar@hotmail.com.

20 oktober 2016

Wij zijn ontzettend blij met het behalen van een gedeelde tweede prijs tijdens het evenement Wijkprijs Arnhem 2016.

Dit geeft ons de waardering voor wat wij met de Buurtkeuken doen en waar de Buurtkeuken voor staat. Wij willen graag iedereen bedanken die op ons gestemd heeft.

Secured By miniOrange